Paraules de sirena | Mia Cassany, Esther Gili

Títol: Paraules de sirena
Idioma: Català (també publicat en castellà)
Autor: Mia Cassany (text) i Esther Gili (il·lustracions)
Editorial: Mosquito
Publicació: 1 de juny de 2016
Etiquetes: Sirenes, mar, paraules, memòria
Format de publicació: Llibre, 32 pàgines
Temps estimat de lectura: 0.5h
Sinopsi: Els veïns del poble de la Vilma comencen a oblidar-se de les paraules, i ella rep un encàrrec molt important de les sirenes.
Puntuació: 8/10
El millor: La bellesa de les il·lustracions marítimes.
El pitjor: Pot pecar de curt.

¿Alguna vegada t’has quedat amb la sensació que una paraula no acaba de sortir, que es queda a la punta de la llengua i que, finalment, s’en va per a no tornar? Doncs d’això tracta aquesta història. Gràcies a la Vilma i a les Paraules de sirena que ens porten Mia Cassany i Esther Gili ho podrem descobrir.

En resum: en un poble costaner les paraules comencen a oblidar-se, a perdre’s, i la nostra protagonista, la Vilma, rep una missió molt important de part de les sirenes. ¿Vols saber quina? Et convide a llegir-ho.

Si

31928253_579483139090823_4281147229407805440_n_002

per una banda Mia Cassany s’encarrega de fer la història, Esther Gili fa les il·lustracions. La història és curta, senzilla i per tant mal·leable i fàcil, tant per al nen com per al progenitor a l’hora d’explicar-lo. La seua brevetat ens permet jugar a omplir les escenes, a afegir nous elements dins de la història; a sortir del guió i tornar-ne amb la guia de la nostra imaginació. Les belles aquarel·les de Gili ens ajuden a construir aquest món, a plenar de detalls i a convidar a explorar, a apreciar els matisos dels gestos i els escenaris on es desenvolupa la història, sent-hi la seua delicadesa el perfecte complement per aquesta història de sirenes.

No només pot servir com a eina per a treballar la imaginació. És comú oblidar-se paraules, o quan s’estan aprenent, tenir un lapsus i no poder-hi recordar-ne alguna. Aquest conte pot ajudar al nen a comprendre que aquesta situació és comuna, i li proposa un parell de sistemes mnemotècnics per a aprendre-les. També es premia la valentia de la protagonista, la qual gràcies a la seua alegria i decisió aconsegueix triomfar i tornar-se una persona important dintre de la comunitat on viu.

En resum, aquesta història de sirenes i paraules ens pot servir per a estimular la imaginació i per a ajudar al nen amb tècniques i sistemes de memorització i aprenentatge.


Foto de portada: http://www.mosquitobooksbarcelona.com/producto/paraules-de-sirena/

Foto de la il·lustradora: https://www.instagram.com/esthergili/

Anuncio publicitario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s