Barris de colors | Ana Gónzalez Menéndez

Títol: Barris de colors
Publicació: Maig del 2017, Editorial Milrazones
Temàtica: Conte il·lustrat
Pàgines: 40 pàgines
Autora: Ana Gónzalez Menéndez
Il·lustrador: Kike Ibánez
Puntuació: 7 /10

Sinopsis: Al barri, uns malvats foscos els havien tret coses: van començar pels bancs del carrer, i van acabar fins i tot amb els colors del barri.Però els nens van trobar un brot d’esperança, que van cuidar tots el veïns, i…

Barris de colors exemplifica de manera dolça la realitat que es viu en qualsevol barri de ciutat. Barcelona, posem per cas, és, de la mateixa manera que al conte, una ciutat bonica embrutada per la grisor de la feina, l’ estrés i la rutina.

Els personatges grisos són la personificació de les conductes que enfosqueixen la claritat natural del barri. Només cal l’iniciativa del protagonista i d’un veí perquè la resta de veïnat s’animi a canviar la situació. És l’actitud activa, positiva i de col·laboració la que fa possible que es produeixi un canvi.

És una lectura agradable, explicada amb cura. Ideal pels nens que comencen a llegir, perquè tot i que es tracta de lletra mecagranofiada, el text no és pas dens. Està explicat en primera persona, amb frases curtes i clares. A més, va acompanyat de moltes il·lustracions, de manera que els petits no se senten abrumats pel la quantitat de lletra.

Les imatges acompanyen molt bé al text, són simples, concretes i de colors primaris. El problema, al meu parer, és la forma. Tots els dibuixos són geomètrics. Els nens tenen una preferencia per les formes rodones, per les faccions, més o menys realistes. Aixó, juntament amb el predomini dels blancs fa que els petits no s’apropin gaire al llibre (ho dic com a llibretera, cap nen s’ha apropat al llibre des fa 6 mesos.)

Malgrat la manca d’éxit infantil, considero que és un bon llibre per llegir, reflexionar i gaudir. Potser, també, perquè no? Per mostrar als lectors més menuts un estil pictòric diferent.


Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s