Matèria grisa | Teresa Solana

Autor: Teresa Solana
Comunitat autònoma: Catalunya
Títol: Matèria grisa
Gènere: Relats. Negre
Any de publicació: 2017
Editorial: Ara llibres
Primera publicació?: No
Llengua de redacció: Català
Llengua de lectura: Català
Nota:
8/10

Barcelona, com a ciutat literària, projecta una subtil ombra negra on s’aixopluguen una sèrie d’històries grises interconnectades. Unes històries on l’assassinat, la fragilitat de la vida, viuen amb la quotidianitat de farmàcies, carrers populars i luxe diplomàtic. En Matèria grisa, de Teresa Solana, en trobem unes quantes, d’aquestes.

Teresa Solana és una escriptora solvent, especialitzada en literatura negra, i que compta amb un palmarés de tres premis, entre els quals hi ha el 19é Premi Roc Boronat pel llibre que portem hui. Aquest ofici es nota en cadascuna de les històries que conformem Matèria grisa.

L’ambient que es respira en les huit històries que conformen aquest recull és majoritàriament urbà, o construït sobre personatges de Barcelona ciutat o dels voltants. L’equilibri entre els girs de trama que tant fan alegrar una història criminal amb les situacions rabiosament contemporànies de la societat catalana, com els problemes d’habitatge, el racisme o el prestigi social de la burgesia, es manté entre els contes i el resultat és, senzillament, una petita delícia.

Per a aconseguir-lo, l’autora és subtil, juga amb l’humor, les descripcions indirectes, les reconstruccions basades en la memòria dels personatges, i una crueltat sense límits, quan els personatges ens mostren, de manera més o menys directa, la seua falta d’humanitat.

En general, es tracta d’una lectura molt recomanable: breu, divertida, i directa.


Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s