El rei del rock | Víctor Cotlliure

Autor: Víctor Cotlliure
Comunitat autònoma: Comunitat Valenciana
Títol: El rei del rock
Gènere: Juvenil. Sàtira
Any de publicació: 2005
Editorial: 3i4
Primera publicació?:
Llengua de redacció: Valencià
Llengua de lectura: Valencià
Nota:
5/10

Hui, amb El rei del rock, tornem a l’institut! Recordes quan érem púbers vandals asalvatjats? Doncs d’aquesta època ens parla Víctor Cotlliure. Dins aquest llibre trobem una sàtira dels estereotips del jovent rebel de principis del segle XXI.

En resum: en aquest llibre trobem la història de Ramon, orfe de pare i mare, alumne problemàtic i àvid lector. Aquest Ramon es un buscaraons, poc amic d’assistir a classe i, jujntament amb els seus amics, no para de liar-la sempre que té ocasió. Tot fins que una professora es posa en el seu camí. No vos és familiar aquesta trama?

Aquell torracollons havia aconseguit engalipar la classe, però a mí no m’enganyava. Anava llest si pretenia tornar a veure’m el pèl.

Victor Cotlliure, el rei del rock

El llibre, tal com posa a la primera de les propostes didàctiques incloses, vol ser una sàtira de les lectures d’institut. Una part de la trama tira cap a la revisió d’aquests llibres. Ramon, vàndal intel·lectual, llig un dels llibres recomanats i s’enfada. Aleshores el professor de valencià li recomana altres llibres, com no, els típics tòpics que podem imaginar: L’illa del tresor, el guardià en el camp de sègol o Vint mil llegues de viatge submarí, entre altres. No sé si és perquè ha pillat en falles i el soroll no m’ha deixat gaudir de la sàtira, o perquè no li he pillat la gràcia, però com a sàtira, bé, sí perquè és el que més li encaixa, però que siga bona, o divertida, això ja és una altra història.

La deformació dels personatges i l’entorn és massa exagerada. Ni com a sàtira em puc creure el protagonista, Manel, ni els amics o professors. El text juga massa a l’estereotip i, com a conseqüència, ve a ser tot «hala, i ara què més!». Si fins i tot resulta que el protagonista és fan de El Vaquilla! Una llàstima, perquè la història prometia.

Anuncio publicitario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s